Recepten > Visstoofpot uit de Algarve
Ingrediënten:
- 2 kg verse gemengde vis (vb. zeeduivel, rog, haai, zeewolf)
- grof zeezout
- 750 gr venusschelpen
- 3 grote uien
- 800 gr gerijpte tomaten
- 1 groene paprika
- 5 teentjes knoflook
- 750 gr aardappelen
- 1/4 l olijfolie
- 1 of 2 hete pepertjes (piri-piri)
- snuifje nootmuskaat
- witte peper
- 2 dl droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 eetlepels peterselie
Bereiding:
- De vissen schoonmaken, ontschubben en wassen.
- In stukken van 5 cm snijden en bestrooien met zeezout.
- Venusschelpen borstelen en wassen, open schelpen verwijderen.
- Uien pellen en in ringen snijden, tomaten en paprika wassen en in plakken snijden, knoflook hakken, aardappelen
schillen en eveneens in plakken snijden. - In een grote pan eerst een laag uien, tomaten, paprika, wat knoflook en peterselie doen, daarna een laag aardappelen.
- Vervolgens vis en schelpen toevoegen en die weer met groenten bedekken.
- Olijfolie met de gewreven hete pepers, nootmuskaat en peper mengen en de wijn er doorheen roeren.
- Gelijkmatig over het geheel verdelen en de laurierblaadjes er bovenop leggen.
- Het geheel ca. 35 min. met deksel op de pan gaar laten worden.
- De pan af en toe schudden, zodat het vocht zich goed verspreid.
- Direct opdienen.