Recepten > Vissoep
Ingrediënten
- 750 gr visfilet (bijvoorbeeld kabeljauw),
- 1 citroen,
- 2 eetlepels olijfolie,
- bosje soepgroente,
- 2 blikjes tomatenpuree,
- 1,5 liter water,
- 1 glas rode wijn, zout en zwarte peper,
- 2 teentjes knoflook, een paar draadjes saffraan,
- 150 g rijst
Bereiding
- Visfilets afspoelen, besprenkelen met citroensap en licht zouten.
- In braadpan olie verwarmen en de visfilets en de soepgroente even in aanbraden.
- Dan knoflook, tomatenpuree, peper en zout en wijn toevoegen. water erbij doen.
- Nu de vis gaar laten worden in 15 minuten, net tegen het kookpunt aan.
- De vis eruit nemen en in kleine stukjes verdelen. Dan de vis weer terugdoen in de pan.
- Gare rijst 1/2 uur mee laten koken. .