Recepten > Tonijn (Bifes de atum)
Ingrediënten
- 2 moten Tonijn (2 cm dik)
- 1/2 dl. Olijfolie
- 2 teentjes Knoflook
- Zout en cayenne peper
- 1 blaadje Laurier
- 1 dl. Olijfolie
- 2 Uien in ringen gesneden
- Citroen
Bereiding
- Maak een papje van het knoflook, de olijfolie, het zout en de cayennepeper in een vijzel
- Smeer daarmee de tonijn aan beide kanten in.
- Kruimel het laurierblad erover en laat de vis een uurtje in deze marinade liggen.
- Maak in een ruime koekenpan de olie warm en laat daarin de in ringen gesneden uien zacht worden
- en heel licht kleuren.
- Haal de uien uit de pan, draai het vuur hoger en bak de tonijnbiefstukjes aan beide kanten lichtbruin.
- De tonijn moet als een biefstuk gebakken te worden en van binnen rosé blijven.
- Bak je de tonijn verder dan zal hij droog worden is het niet smakelijk meer.
- Leg de tonijn het liefst op voorverwarmde borden.
- Doe de uien nog even in de pan en blus af met wat water en los het aanbaksel in de pan op en kook iets in.
- Serveren met de uiensaus er overheen en citroenpartjes erbij.