Tonijn

Recepten > Tonijn (Bifes de atum)

Ingrediënten

  • 2 moten Tonijn (2 cm dik)
  • 1/2 dl. Olijfolie
  • 2 teentjes Knoflook
  • Zout en cayenne peper
  • 1 blaadje Laurier
  • 1 dl. Olijfolie
  • 2 Uien in ringen gesneden
  • Citroen

Bereiding

  1. Maak een papje van het knoflook, de olijfolie, het zout en de cayennepeper in een vijzel
  2. Smeer daarmee de tonijn aan beide kanten in.
  3. Kruimel het laurierblad erover en laat de vis een uurtje in deze marinade liggen.
  4. Maak in een ruime koekenpan de olie warm en laat daarin de in ringen gesneden uien zacht worden
  5. en heel licht kleuren.
  6. Haal de uien uit de pan, draai het vuur hoger en bak de tonijnbiefstukjes aan beide kanten lichtbruin.
  7. De tonijn moet als een biefstuk gebakken te worden en van binnen rosé blijven.
  8. Bak je de tonijn verder dan zal hij droog worden is het niet smakelijk meer.
  9. Leg de tonijn het liefst op voorverwarmde borden.
  10. Doe de uien nog even in de pan en blus af met wat water en los het aanbaksel in de pan op en kook iets in.
  11. Serveren met de uiensaus er overheen en citroenpartjes erbij.

 

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *