Recepten > Gemengde gegrilde visschotel
extra nodig: barbecue of grillplaat
Ingrediënten
- 8 dunne kabeljauwmoten (van het staartstuk)
- 2 moten zwaardvis (Zie opmerking), gehalveerd, vel en graat verwijderd.
- 4 zeewolffilets
- zout, peper
- 4 el olijfolie
- 2 el sherryazijn
- 4 el visbouillon (tablet)
- schijfjes citroen
- 4 grote gekookte garnalen, staart gepeld
Bereiding
- Wrijf de vis in met zout en peper en rooster ze op de barbecue of grillplaat in 6- 10 minuten (afhankelijk van de dikte) bruin en gaar.
- Roer van de olie, azijn, zout, peper en de bouillon een dressing en verwarm die licht.
- Serveer de vis met de dressing, salade, gekookte aardappelen, schijfjes citroen en garnalen.
- De vis kan ook gebakken worden. Gooi het bakvet weg en roer de aanbaksels in de pan los met de dressing. Dit geeft extra smaak aan de dressing.
Opmerking: Zwaardvis wordt in Portugal veel gegeten. Deze zeer grote vis (van 2 tot 4,5 m lang) heeft heel smakelijk, stevig wit vlees. De vis wordt gebakken, gegrild en ook wel gerookt gegeten. In Zuid-Europa wordt zwaardvis regelmatig vers aangevoerd. In Nederland en België is deze vis soms vers te koop; vervang de vis anders door extra kabeljauw.