Recepten > Amandeltaart
Ingrediënten
- 200 g bladerdeeg, diepgevroren
- 125 g amandelspijs, kant-en-klaar2 theelepels geraspte sinaasappelschil
- 1 theelepel citroen- of limoensap
- 1 ei, losgeklopt
- 1 1/2 eetlepel bloem
- poedersuiker
Bereidingswijze
- Laat het bladerdeeg ontdooien volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Vermeng amandelspijs met sinaasappelschil, citroen- of limoensap, 1 eetlepel losgeklopt ei en 1 eetlepel water.
- Verdeel het deeg in 2 porties. Rol elke portie op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een ronde lap met een dikte van 3-4 mm.
- Beboter een bakplaat en strijk er daarna met een kwastje water over.
- Leg een deegplak op de bakplaat. Strijk de amandelspijs erover uit en wel zo, dat de rand van het deeg (ca. 1 cm) onbedekt blijft.
- Maak de onbedekte deegrand nat met een kwastje met water. Leg de tweede deegplak erop en druk de randen stevig, met een vork, aan.
- Prik enkele gaatjes in de deeglap. Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
- Plaats de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven. Reken op een baktijd van 22-25 minuten. Bestrooi de taart 5 minuten voor het einde van de aangegeven tijd met een dikke laag poedersuiker.
- De taart kan zowel warm, lauwwarm als koud worden opgediend.