Recepten > Amandelpudding
Dit recept is, in tegenstelling tot wat gebruikelijk is op deze website, voor 6 personen.
Ingrediënten
- 500 g suiker
- 250 g gestampte amandelen
- 15 eidooiers
Bereidingswijze
- Maak een dikke siroop. Doe de suiker in een pan, giet er 5 dl water bij en breng langzaam aan de kook.
- Voeg de amandelen toe, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten koken onder voortdurend roeren.
- Haal de pan van het vuur en laat de siroop afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Voeg de eidooiers toe aan de siroop onder voortdurend roeren, tot een gladde crème ontstaat.
- Laat het gerecht in de oven au bain marie in ca. 30 minuten gaar worden, zonder het water van de bain marie te laten koken.
- Controleer de gaarheid van het gerecht met een breinaald: de punt van de breinaald, in het midden van een pudding gestoken, moet schoon en droog blijven. Laat afkoelen alvorens te serveren.