Chouriço à Corisco is een relatief onbekend eenvoudig gerecht van gebakken Portugese varkensworst. Als alternatief kan Chouriço à Corisco, in plaats van gebakken, kan de worst ook eerst gegrilled of gebraden worden, afhankelijk van uw eigen voorkeur. Dit Portugese recept is eenvoudig te maken, binnen enkele minuten klaar en een perfect voorgerecht of middagsnack.
Zorg ervoor dat je brood hebt om in de saus te dopen. De saus is een beetje zoet van de port en de zoete ui die de knoflookachtige hitte van de saus compenseert. Van dit recept bestaan vele variaties.
Ingrediënten:
- 1 pond chouriço-worst
- Eén middelgrote rode ui, gesneden in dobbelstenen van 1 cm (ongeveer ¾ kopje)
- ½ kopje olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje Ruby Port
- 1-2 theelepels hete paprika of zoete paprika plus hete saus naar smaak
- 1 ½ theelepel tomatenpuree
- Grof koosjer zout naar smaak
- Gemalen zwarte peper naar smaak
Werkwijze:
- Om Chouriço à Corisco te maken, verwarm je ¼ kopje olijfolie in een grote koekenpan en bak je de hele chouriço gedurende ongeveer 5 minuten aan elke kant. (Als alternatief kunt u ook de hele chourico grillen of braden, als u dat wilt.) Doe de worst voorzichtig in een schaal en snijd hem vervolgens diagonaal in plakjes van een halve centimeter dik.
- Voeg na het bakken van de worst met behulp van dezelfde grote koekenpan de resterende olijfolie toe en verwarm deze.
- Fruit in een andere pan de gehakte uien tot ze glazig zijn, ongeveer 3 minuten.
- Meng de knoflook erdoor en bak gedurende 1 minuut. Giet de port erbij en roer tot alles goed gemengd is. Breng aan de kook en reduceer de saus tot de helft.
- Roer vervolgens de paprika en de tomatenpuree erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Voeg ten slotte de gesneden worst toe aan de saus en laat ongeveer 5 minuten koken om door te warmen. Doe het geheel in een serveerschaal en serveer de
Chouriço à Corisco met knapperig brood om in de saus te dopen. Heet opdienen. - Bom proveito!